Amazon ovom paru stalno šalje besplatne stvari, evo i zašto


Iako bi možda neko drugi bio srećan kada bi svake nedelje dobio pošiljku od Amazon-a u kojoj bi bilo doista raznolikih stvari, a istovremeno i besplatnih, to nije slučaj ovog para.

Michael i Kelly Gallivan već pet meseci dobijaju besplatne stvari sa Amazona - koje nikada nisu naručili. Sve što dobivaju dolazi iz Kine, a među predmetima se nalazi svašta: od bluetooth slušalica, do punjača i baterija.

Ali, sve zabrinutiji par boji se kako im ne bi, nakon nekog trenutka, došlo sve to na naplatu - koliko god izgledalo zabavno isprva. Da bi priveli Amazon avanturu kraju, morali su da krenu u avanturu traženja odgovora.

Na paketima nije bilo adrese pošiljaoca niti ikakvih informacija ključnih za povrat poketa natrag u Amazon. Očajan par je na kraju odlučio jednostavno "googleovati" svoj problem i našili su na nekoliko članaka o online-prevarama nazvanim brushing.

Proizvođači preko lažnih profila ostavljaju tako dobre ocene na Amazon-u (ili bilo kojoj drugoj sličnoj stranici), pa Mike pretpostavlja da su njegovi podaci za to preuzeti kada je godinu dana ranije naručio nešto iz Kine. Kompanija od koje je nešto naručivao je postavila njegov identitet za lažni profil pa su mu zato stalno dolazile stvari, piše Digital trends.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.