iPhone-i iz Apple-ovog servisnog centra nekontrolisano ''zovu upomoć''


Hitne službe u Kaliforniji poslednja četiri meseca su zatrpane lažnim pozivima prema broju za hitne intervencije, a svi navedeni pozivi dolaze sa jednog mesta – iz Apple-ovog servisnog centra. Sumnjive pozive prema broju 911 službenici su primetili u većim količinama, i to njih do 20 na dan, pa su istražili o čemu je reč. Od oktobra je greškom na ovaj broj upućeno preko 1.600 poziva, a svi oni došli su sa iste adrese.

Iz Apple-a su ovih dana potvrdili kako je reč o njihovom centru u Elk Groveu u kojem se servisiraju uređaji koji se kasnije prodaju kao reparirani (refurbished), ali nisu pojasnili zašto je i kako došlo do ove količine lažnih "poziva upomoć". Iz hitnih službi kažu da veliki broj poziva u kojima zaista neko ne treba njihov odgovor nepotrebno zatrpava telefonske linije i otežava im rad, pa trenutno sarađuju sa Apple-om kako bi utvrdili uzroke i otklonili daljnju mogućnost pojave ovakvih poziva.

Mediji spekulišu o tome da je moguća pojava velikog broja SOS poziva povezana sa činjenicom da iPhone i Apple Watch imaju mogućnost brzog pozivanja brojeva za hitne intervencije, pa je moguće da se taj sistem u ovom servisu na neki način često greškom aktivira.

Da ovo ne bude jedina bizarna vest ovih dana povezana sa Apple-om pobrinuli su se i njihovi zaposleni iz novog sedišta, Apple Parka, poznatijeg kao "svemirski brod". Naime, nekolicina medija u SAD-u izvestila je kako su brojni zaposleni lakše povređeni nakon što su se zaleteli u staklena vrata ili zidove kojima nove kancelarije obiluju. Apple je izgradnju nove zgrade platio preko 5 milijardi dolara, ali izgleda da su više pazili na dizajn nego na zaštitu na radu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.