MediaTek predstavio Helio P60


MediaTek je iskoristio ovogodišnji MWC kako bi konačno i službeno predstavio svoj novi čip za mobilne uređaje Helio P60.

Novi čip se ističe po komponenti AI Processing Unit (APU) koja nalikuje AI rešenju kompanije Huawei koje možemo pronaći u Kirin 970 čipu. Uz APU MediaTek nudi i platformu NeuroPilot AI koja donosi podršku za Google-ov Neural Networks API, kao i softverske biblioteke TensorFlow, TensorFlow Lite, Caffe i Caffe 2.

Što se tiče ostalih funkcija Helio P60 donosi big.LITTLE konfiguraciju koja se sastoji od četiri ARM Cortex-A73 CPU jezgre i i četiri energetski učinkovitije Cortex-A53 CPU jezgre (sve na taktu od 2 GHz), a tu je i Mali-G72MP3 grafika na maksimalnom taktu od 800 MHz.

Poboljšanja u odnosu na prethodne generacije čipova tiču se i fotografske komponente, Helio P60 naime dolazi sa tri ISP-a, podržava dvostruku kameru, dva modula od 16 i 20 megapiksela, odnosno jedan od 32 megapiksela.

Pre spomenuti APU pomaže u zadacima kao što je prepoznavanje objekata, procesu poboljšanja fotografija, pregledavanju video isečaka u stvarnom vremenu, na područiju virtuelne i poboljšane stvarnosti te na različitim drugim područijima.

Čip uključuje i 4G LTE WorldMode modem sa dual 4G VoLTE i TAS 2.0 tehnologijama. Prvi pametni telefoni sa Helio P60 čipom na tržištu se očekuju tokom drugog kvartala ove godine, a sam čip biće proizveden u 12-nanometarskom FinFET procesu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.