Microsoft banuje aplikacije za optimizaciju Windows-a


Microsoft je objavio kako će od 1. marta ove godine Windows Defender i drugi njegovi proizvodi namenjeni ralunarskoj bezbednosti blokirati ili uklanjati softver koji pokušava da nagovori korisnike Windowsa 10 na kupnju rešenja koja će im optimizirati operativni sistem.

Drugim rečima, Microsoft-ovi antivirusi više neće dozvoljavati pristup raznim alatima za optimizaciju, malware cleanerima i registry cleanerima koji nude besplatno skeniranje računara korisnika, a potom traže novac za dovršavanje procesa čišćenja.

Barak Shein iz Windows Defender Security Researcha kaže da će ova nadogradnja "čuvati korisnike od programa koji šalju lažne, preterane ili preteće poruke o zdravlju sistema".

Pored toga Microsoft neće tolerisati ni aplikacije koje tvrde da nijedno rešenje osim njihovog ne može rešiti problem, kao i one koje traže da se pretplatite na newsletter kako bi vam zakrpile sistem.

Novi zaštitni sistem će biti implementiran automatski u Windows 10 sa nadogradnjama za Windows Defender i druga bezbednosna rešenje Microsoft-a.

Nije nam poznato šta će biti sa onim aplikacijama koje odrađuju dobro deo čišćenja Windows-a u besplatnoj verziji, dok traže novac samo za napredne funkcije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.