iPhone bez ''zuba'' mogao bi da stigne već sledeće godine


Iako je nedavno Apple objavio smernice za autore aplikacija koje uključuju obaveznu podršku za njihov "notch", odnosno ekran oblika kao u iPhone-a X, čini se da to neće dugo biti tako. Naime, južnokorejski portal ET News javlja kako su od izvora iz industrije bliskih Apple-u saznali da je kompanija ponešto drugačije zamislila budućnost iPhone-a.

Urez, zub, "notch", ili kako god ga želite zvati, nagriza gornju ivicu ekrana iPhone-a X jer su u njemu smešteni senzori i True Depth kamera potrebni za skeniranje lica, kao i za snimanje neizbežnih selfija. Apple već radi na novim generacijama iPhone-a (koje bi trebale biti da budu ove jeseni), i svi modeli o kojima se spekuliše imaće zloglasni "notch", ali govori se da bi on u novim modelima trebao da bude nešto manji nego je danas.

Uz to, u industriji se šuška kako Apple već pregovara sa dobavljačima komponenti za 2019. godinu, te zajedno s njima pokušava naći načina da se "notch" potpuno izbaci, iz modela koji će sledeće godine stići na tržište. To bi značilo da se tehnologija za skeniranje lica i kamera na neki način moraju ili izmestiti ili uklopiti ispod samog OLED ekrana. iPhone modeli predstavljeni 2019. trebali bi tako da imaju pravi ekran "od ivice do ivice", a ne "od ivice do zuba" kako neki nazivaju sadašnju situaciju.

Gotovo svi se slažu kako je Apple-ov krajnji cilj da u potpunosti ukloni bilo šta sa prednje strane iPhone-a što nije ekran, a ovo je prvi puta da je neko u javnost izišao sa informacijama o očekivanom roku u kojem bi se to moglo dogoditi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.