Od 1. aprila, BlackBerry World nudiće samo besplatne aplikacije


BlackBerry je još krajem prošle godine najavio kako kreće u postupno gašenje podrške za BB10 i BlackBerry OS. Istovremeno je najavljeno kako će do kraja 2019. godine sa radom prestati i prodavnica mobilnih aplikacija BlackBerry World.

Sada, početkom 2018. godine BlackBerry je počeo da šalje obaveštenja developerima kako će uskoro BlackBerry World sadržati samo besplatne aplikacije. Navedena promena na snagu stupa već sledećeg meseca, tačnije 1. aprila.

Developeri će i dalje moći da zarađuju na aplikacijama za BB10 i BlackBerry OS samo što će se ubuduće morati sami brinuti oko naplate, povrata novca, pretplata i drugih transakcija. Povrat novca za plaćene aplikacije putem BlackBerry World-a funkcionisaće do 30. aprila 2018. godine.

Dobra strana ovoga je što od 1. aprila developerima BlackBerry neće više uzimati deo zarade od prodaje aplikacija. Developerima je ostavljena i mogućnost da sve aplikacije koje su se do sada plaćale pretvore u besplatne, inače će 31. ožujka 2018. biti uklonjene iz prodavnice.

Savet svima onima koji još uvek kuckaju putem starijih BlackBerry uređaj je da nabave neki od novijih modela koji se temelje na Android-u jer kako smo već naveli – sa zadnjim danom 2019. BlackBerry World se gasi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.