Netflix poskupljuje u SAD-u


Netflix je objavio kako će povisiti cene svojih pretplata u SAD-u. Najavljeno poskupljenje procentualno je najveće otkako je ova streaming usluga lansirana pre 12 godina. Najjeftiniji paket će umesto 8 od sada koštati 9 dolara, srednji i najpopularniji poskupjeće sa 11 na 13 dolara, dok će za 4K iskustvo u najskupljem paketu trebati izdvojiti 16, umesto dosadašnjih 14 dolara.

Iz streaming kuće poručuju da će novac prikupljen na ovaj način iskoristiti za dodatne investicije u originalne sadržaje, u koje je već prošle godine uloženo oko 8 milijardi dolara, te u licenciranje dodatnog sadržaja drugih producentskih kuća.

Novi pretplatnici koji se priključe Netflix-u u SAD-u odmah će imati nove, više cene, a postojećim korisnicima poskupljenje će biti primijenjeno nekad u naredna tri meseca. Kod nas za sada ne bi trebalo da bude promena, jer Evropljani ionako ovu uslugu plaćaju realno više nego Amerikanci. Netflix će u Evropi, dakle, za sada ostati na paketima cene 8, 10 i 12 evra.

I dok korisnici, očekivano, negoduju zbog najavljenog poskupljenja, ova najava razveselila je investitore, pa je cena deonice Netflix-a na berzi poskočila za preko 6%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.