Zuckerberg otkrio velike promene koje očekuju Facebook i Instagram


Na developerskoj konferenciji F8 u organizaciji Facebook-a, na samom početku po običaju se okupljenima obratio Mark Zuckerberg. Govor mu se vrteo oko privatnosti i činjenice da je ova društvena mreža bila u poslednje vreme središte većeg broja skandala. Ali, ta situacija se može popraviti većim fokusom na privatnost, o čemu smo već izveštavali.

Promene koje su najavljene uključivaće pre svega napredak komunikacijske platforme Messenger, koja će u budućnosti zauzimati manje resursa na telefonima (30 umjesto 127 MB), a dobiće i zasebnu desktop verziju. Biće tu i ranije spominjana integracija s achat mogućnostima Instagram-a i WhatsApp-a, a sve pod end-to-end enkripcijom. WhatsApp će takođe dobiti mogućnost slanja i primanja novca.



Ostale najave tiču se direktno Facebook-a. Njegova desktop verzija dobiće sasvim novi dizajn, bez prepoznatljive plave trake u vrhu ekrana. Dizajn stranice će uopšteno biti čišći, jednostavniji i omogućiće brže izvođenje akcija. Potpuno belu pozadinu biće moguće zameniti i tamnom, pa će tako i desktop Facebook dobiti sve popularniji dark mode. Promene na desktopu biće implementirana u naredna dva meseca širom sveta, dok će mobilne aplikacije sa redizajnom krenuti nešto ranije, prvo u SAD-u.



Facebook će se ubuduće više fokusirati i na kvalitetnu komunikaciju sa prijateljima i unutar grupa, a Facebook Dating, usluga za spajanje ljubavnih partnera, biće proširena na više zemalja. Instagram će u sklopu promena testirati i mogućnost da se broj like-ova na određenom postu sakrije od javnosti, kako bi se fokus stavio na kvalitet objava. Ovo je nešto što bi moglo smanjiti popularnost objava određenih influencera, ali ako se Facebook na promenu odluči moraće naučiti da živi s tim.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.