WhatsApp testira opciju deljenja statusa na Facebook i druge aplikacije


WhatsApp je počeo da testira opciju deljenja statusa na druge aplikacije.

Korisnici u beta programu mogu videti novu opciju za deljenje statusa koja se može koristiti za deljenje kao Facebook story ili ga poslati na aplikacije poput Instagram-a, Gmail-a te Google Photos-a. WhatsApp Status je opcija slična Instagram Stories-u koja omogućava objavljivanje fotografija, teksta i videa na profilu, a taj sadržaj nestaje nakon 24 sata.

Ipak, WhatsApp mora da bude oprezan sa dijeljenjem podataka sa Facebook-om. Kada ga je Facebook kupio 2014. godine, WhatsApp je obećao da neće deliti korisničke podatke te da će funkcionisati nezavisno i autonomno. To se promenilo 2016. godine kada je saopšteno da će početi da dele te podatke sa Facebook-om. Od tada su Facebook-u francuske i nemačke vlasti naredile da prekinu to, a 2017. godine je kompanija kažnjena sa 122 miliona dolara. Kaznu je odredila Evropska komisija zbog obmane regulatora o tome u kojoj meri se mogu povezivati profili pre kupovine.

WhatsApp-ovo deljenje statusa ne predstavlja deljenje nekih podataka zbog kojih se Facebook našao u nevolji. Ali, kako se Facebook približava omogućavanju korisnicima njegove tri najveće usluge da razmenjuju poruke preko jedne tehničke pozadine, čak i naizgled bezazlene funkcije poput ove predstavljaju rizik od intenzivne kontrole.

WhatsApp Status od 2017. godine koristi 500 miliona korisnika svakodnevno, a od 2020. godine će postati prvo mesto na kojem će WhatsApp prikazivati reklame.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.