Facebook blokirao deljenje linkova sa The Pirate Bay-a


Na Facebook-u više nije moguće podeliti link koji bi vodio na The Pirate Bay ili neki od torrenta unutar njegove pretrage. Ovu promenu je u politici Facebook-a primetio Torrent Freak, a potvrdili smo je i sami. The Pirate Bay nije jedini izvor piratskog sadržaja koji je blokiran na Facebook-u, ali je svakako najpoznatiji.

Priča o deljenju linkova sa The Pirate Bay-a na Facebooku traje već celu deceniju, od kako Facebook pokušava da nagovori vodstvo TPB-a da sa svojih stranica uklone "Share" dugme. Očekivano, ovi to nisu učinili, pa je Facebook na kraju bio primoran da blokira svaki oblik deljenja njihovih linkova na društvenoj mreži. S vremenom je ova blokada bila ukinuta, da bi sada ponovno bila aktivirana.

Da bi mera zabrane bila efikasnija, linkove sa ove i drugih stranica nije više moguće deliti niti putem Facebook Messenger-a.



Iz Facebook-a ovaj potez pravdaju svojim pravilnikom koji brani deljenje svakog sadržaja povezanog sa piraterijom ili koji nosi moguće kršenje autorskih prava. Reč "moguće" ovde je ključna jer torrenti sami po sebi nisu ilegalni i mogu se koristiti za deljenje bilo kakvih datoteka – međutim, Facebook je odlučio ne filtrirati linkove po sadržaju već po izvoru, pa su blokirali deljenje apsolutno svih linkova koji dolaze sa "piratskih" domena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.