Twitter će brisati korisničke naloge koji šire teorije zavere


Zbog velikog broja pristalica QAnon teorije zavere i njenog širenja, iz Twitter-a su poručili da će trajno obrisati naloge koji na takav način krše politiku ove društvene mreže.

QAnon je krajnje desničarska teorija zavere koja detaljno opisuje navodnu tajnu urotu protiv predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa. Pristalice ove ideje veruju da je obaveštajna, politička i poslovna elita u Americi u tajnom ratu sa Trumpom i da pristalice Demokratske stranke stoje iza međunarodnih kriminala.

Twitter je zbog ove zavere napravio bezbednosne promene, a one se odnose na blokiranje svih korisnika koji su povezani sa ovom i sličnim teorijama. Objava o brisanju korisničkih naloga dolazi nakon što je sadržaj pristalica QAnon teorije preplavio društvene mreže uključujući i Facebook, YouTube i Twitter.

Očekuje se da će Twitter ove nedelje obrisati otprilike 150.000 korisničkih naloga na globalnom nivou, a u poslednjih nekoliko nedelja je zbog kršenja pravila ove društvene mreže obrisano više od 7.000 naloga.

Najveća društvena mreža Facebook je već ranije uklonila američku mrežu lažnih naloga koji su povezani sa QAnon-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.