Profili korisnika TikTok-a mlađih od 16 godina će automatski biti privatni

Profili korisnika TikTok-a mlađih od 16 godina biće automatski privatni, a to je rezultat mera koje uvodi ova popularna aplikacija s ciljem unapređenja bezbednosti dece. 

Profilima korisnika mlađih od 16 godina moći će pristupiti samo korisnici čiji zahtev za praćenje bude odobren, a time će dobiti mogućnost komentarisanja klipova. Takođe, opcija preuzimanja bilo kakvih klipova sa profila osoba mlađih od 16 godina biće onemogućena. 

Iz TikTok-a poručuju kako se nadaju da će ove promene ohrabriti mlade korisnike da se "aktivno uključe u putovanje online privatnosti". "Nadamo se da ćemo ih inspirisati da preuzmu aktivnu ulogu i da informisani donose odluke", istakla je šefica odeljenja za privatnost Elaine Fox. 

Osobe uzrasta između 13 i 15 godina će moći da "odobravaju" prijatelje i omogućavaju im da komentarišu klipove, a imaće i izbor da li žele da klipovi budu javno dostupni ili ne. 

Ipak, njihovi profili neće biti predlagani drugim osobama. Na profilima osoba uzrasta od 16 i 17 godina neće biti dozvoljeno drugima da preuzimaju njihove klipove, ali će opcija gašenja ove restrikcije ostati dostupna. Popularni dueti se neće moći praviti sa osobama mlađim od 16 godina osim ako one ne daju dozvolu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.