Oglasi stižu i na Instagram-ov Shop odeljak


Nakon što je Instagram još u junu uveo oglase u Reels, čini se da će oni, za ničije čuđenje, dočekati korisnike i u Shop odeljku. Naime, kompanija je potvrdila da je reč o testiranju oglašavanja koje će uključivati jednu ili više fotografija preko kojih će se proizvodi moći kupovati.

Na početku će se prikazivati samo određeni oglašivači iz Sjedinjenih Američkih Država, ali iz Instagram-a kažu da će u sledećih nekoliko meseci proširiti tržište. Ali, treba istaći da će korisnici oglase primetiti samo na mobilnim uređajima, budući da je Shop mobile-only funkcija, piše Tech Crunch.

Navodi se da će oglasi biti isključivo individualni i da će njihovo prikazivanje zavisiti od toga kako korisnik provodi vreme na Instagramu i koliko ljudi kupuje na Shop odeljku. Osim toga, iz kompanije ističu da će se posebno obratiti pažnju na uravnoteženje oglasa i sadržaja.

Podsećamo da je Instagram Sho-pom zamijenio popularni Activity odeljak u svrhu Facebook-ove inicijative da kompanijine platforme, osim mesta za druženje i komunikaciju, postanu i svojevrsna online prodavnica gde korisnici mogu da pretražuju svoje omiljene brendove i kupuju njihove proizvode.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.