WhatsApp radi na transkripciji glasovnih poruka


Glasovne poruke na WhatsApp-u zaista olakšavaju komunikaciju zbog same činjenice da je misao lakše izgovoriti, nego kuckati, ali u nekim je situacijama nezgodno poslušati primljeni audio zapis, pa to ponekad stvara glavobolju brojnim korisnicima.

Međutim, čini se da WhatsApp radi na transkripciji glasovnih poruka, pa će korisnici moći jednostavno pročitati ono što je rečeno u primljenom audio zapisu, bez da ga zapravo idu da poslušaju, što će olakšati pojedine nezgodne situacije, saznaje WABetaInfo.

Naime, reč je o funkciji koja je trenutno u razvoju za iOS, pa trenutno nije poznato kada će ona doći u WhatsApp beta verziju za iPhone korisnike ili pak na Android. Na portalu WABetaInfo osvanule su i snimci ekrana nadolazeće opcije na kojima se može primetiti obaveštenje koje navodi da se podaci glasovne poruke neće slati Facebook-ovim serverima, već Apple-u.

Osim toga, navodi se i da će podaci glasovnih poruka pomoći Apple-u da poboljša svoju tehnologiju prepoznavanja govora, ali ističe se da oni neće biti direktno povezani sa korisničkim identitetom i da će za transkripciju biti potrebna posebna dopuštenja.

Nakon što se obavi transkripcija glasovne poruke, automatski će se spremiti u memoriju uređaja, a korisnici će pomoću "Transcript" sekcije moći da odaberu i određeni deo audio zapisa kojeg žele da pročitaju.

Budući da WhatsApp najčešće ubacuje jednake funkcije na iOS i Android, očekuje se da će se isto dogoditi i u ovom slučaju, ali nije poznato kada.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.