Adobe radi na besplatnoj web verziji Photoshop-a


Adobe je započeo sa testiranjem besplatne web verzije Photoshop-a, zahvaljujući kojoj bi se više korisnika trebalo upoznati sa njihovim popularnim softverom za uređivanje fotografija.

Korisnici u Kanadi već mogu isprobati besplatni Photoshop pomoću svog Adobe naloga. Kompanija, naime, naziva to "freemium" uslugom, a na kraju planira da isključi neke funkcije koje će biti ekskluzivne za one koji zapravo plaćaju njihov softver. Ipak, temeljne funkcije ostaće dostupne u besplatnoj verziji.

"Želimo učiniti Photoshop dostupnijim i da ga što više ljudi lakše može isprobati i iskusiti", navodi Maria Yap, Adobe-ova potpredsednica za digitalne slike.

Kako prenosi The Verge, web verzija Photoshop-a predstavljena je u oktobru prošle godina, kao pojednostavljena verzija "pravog" softvera, pomoću koje se mogu obavljati temeljne zadatke uređivanja slika.

Adobe je, zapravo, web verziju Photoshop-a zamislio kao alat pomoću kojeg kreator može podeliti svoju sliku sa drugima i podstaknuti ih da nešto sa lakoćom izmene. Međutim, glavni cilj im je privući korisnike koji će hteti da plate punu verziju, baš kao što su napravili sa aplikacijama Fresco i Express.

Štaviše, web verzija Photoshop-a može se bez problema pokrenuti i na slabijem hardveru, što je, kako ističe Yap, upravo ono što su hteli.

"Želim da vidim kako Photoshop upoznaje korisnike tamo gde se oni sada nalaze. Ne treba vam vrhunska mašina da biste koristili Photoshop", tvrdi Yap. Trenutno nije poznato kada će besplatna verzija Photoshop-a postati globalno dostupna.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.