Olakšan postupak za povratak hakovanog Instagram naloga


Osim već standardnih i često ponavljanih načina zaštite Instagram naloga kao što su korišćenje jake lozinke i dvofaktorske autentifikacije sada stižu i novi načini koji bi korisnicima trebali da pomognu u pokušaju vraćanja pristupa svojim Instagram nalozima.

"Znamo da gubitak pristupa vašem Instagram nalogu može biti stresan, stoga želimo osigurati da ljudi imaju više opcija za vraćanje svojih naloga ako izgube pristup.", objavila je Meta.

Meta je predstavila Instagram.com/hacked funkciju koja će korisnika sprovesti kroz postupak za dobijanje podataka za prijavu.

Onima koji imaju više povezanih naloga biće ponuđen odabir za koji račun trebaju podršku. Osim pomoći pri oporavku hakovanih naloga korisnici mogu prijaviti naloge koji se pokušavaju lažno predstaviti ili dobiti pomoć ako su zaboravili svoje lozinke.

Takođe, proširen je pristup procesu potvrde prijatelja, koji korisnicima omogućava da se obrate svojim prijateljima kako bi potvrdili svoj identitet.

"Ako izgubite pristup svom nalogu, moći ćete odabrati dva svoja Instagram prijatelja da potvrde vaš identitet i ponovo dobijete pristup nalogu."

Što se tiče zlonamernih naloga koji oponašaju druge oni će biti uklanjani koristeći Instagram-ov automatizovani sistem. Ali, čak i pre nego se pokušaj zlonamernog predstavljanja dogodi Instagram će svoje korisnike obavestiti ako ih takav nalog, za koji se potencijalno utvrdi da bi mogao služiti upravo u tu svrhu, zaprati.

"U nadolazećim mesecima takođe ćemo slati upozorenja ako vam nalog koji možda lažno predstavlja kompaniju pošalje direktnu poruku (DM)"

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.