YouTube će suspendovati naloge koji spamuju u komentarima


Neki od najpraćenijih autora na YouTube-u, kao i oni "obični" youtuberi, slažu se u jednom – na toj je platformi previše smeća, beskorisnog i zlonamernog sadržaja u komentarima. On varira od običnog vređanja pa sve do spama koji se širi putem automatizovanih botova, a ima za cilj prevariti, zavarati ili na drugi način manipulisati korisnicima.
Iz YouTube-a su ove nedelje stoga objavili kako su napokon odlučili delu takvog ponašanja stanu na kraj, kako bi odgovorili na najveću kritiku svojih kreatora. Najavljeno je tako da će ubuduće na otkrivanju spama u komentarima raditi napredni automatizirani sustavi, pogonjeni strojnim učenjem. U prvih pola godine, kažu, uklonjena je čak 1,1 milijarda takvih komentara, a kako spammeri menjaju svoje taktike, tako im se prilagođava i YouTube-ov automatski "policajac".

Njihovi botovi će od sada biti zaduženi i za praćenje chatova uz prenose uživo, pa će i tamo eliminisati spam, koji uveliko uništava iskustvo diskusije za vreme trajanja kakvog video streama.

Korisnici, pak, koje se uhvati da kontinuirano krše pravila ponašanja i postavljaju uvredljive komentare, ubuduće će biti upozoravani na to. Ako sa sličnom praksom nastave, moći će, nakon opomene, zaraditi i privremenu suspenziju naloga, koja će potrajati do 24 sata. Testiranja su, kažu iz YouTube-a, pokazala da takva mera značajno smanjuje verovatnost nastavka kršenja pravila kod mnogih korisnika. Za početak, ova mera će raditi samo u slučaju komentara na engleskom jeziku, ali će biti proširena na još njih tokom narednih meseci.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.