Svaki četvrti korisnik interneta preuzima muziku ilegalno


Novi izveštaj o internet korisnicima pokazuje da jedna četvrtina njih, odnosno 28 posto, svaki mesec pristupa muzičkim sadržajima kroz ilegalne sajtove.

Uprkos dostupnosti legalnih online platformi, kao što je Spotify, piraterija je i dalje u porastu, jer svaki četvrti čovek pristupa ilegalnim stranicama i preuzima muziku. Rezultate je objavio IFPI i upozorio da ovakvi rezultati umanjuju šanse za poslovna ulaganja u muzičku industriju.

Izveštaj o pirateriji pominje i primer uspešnog zakona protiv piraterije koji je usvojen u Francuskoj pod popularnim imenom Hadopi, prema kojem se korisniku, koji tri puta uzastopno ilegalno preuzme neki materijal, zabranjuje pristup stranici. Uvođenjem ovog zakona poboljšana je prodaja muzike u toj zemlji, a sličan zakon očekuje se u velikoj Britaniji.

Međutim, uprkos pirateriji ukupan prihod od digitalne prodaje muzike prošle godine dostigao je neverovatnih pet milijardi. Velike muzičke kompanije zahtevaju od vlada da zaštite proizvode. Prema izveštaju, najprodavanija pesma bila je Just the Way You Are Brune Marsa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.