Google uklonio čak 100 miliona linkova sa pretrage


Prema podacima koje Google redovno objavljuje na nedeljnoj bazi, vlasnici autorskih prava su od početka ove godine zatražili skidanje više od 100 miliona URL linkova sa popularnog pretraživača.

Zbrajanjem stavki iz nedeljnih izveštaja dolazi se do podatka da je od januara 2013. godine zatraženo skidanje 105 300 000 linkova; u proseku se tokom jednog meseca skine oko 15 miliona URL-a. Za poređenje, broj skinutih linkova je već u ovom trenutku dvostruko veći, nego ukupni broj skinutih linkova za celu prošlu 2012. godinu.

Najviše linkova je sa alata za pretraživanje file-hosting servisa - stranice FilesTube nakon čega slede stranice Torrentz.eu te file-hosting servisa Rapidgator.

Popularna stranica Piratebay ne nalazi se ni u prvih dvadeset, uglavnom zbog česte promene imena domena. Zahtev za skidanjem stranica najčešće je dolazio od predstavnika američke muzičke industrije, konkretno od organizacije RIAA, koja je od početka beleženja podataka zatražila skidanje 26 miliona URL-a, a od nedavno, nezadovoljna prethodnim rezultatima, traži i skidanje celih domena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.