PlayBook neće dobiti BlackBerry 10 OS


Prilikom objavljivanja kvartalnih finansijskih rezultata BlackBerry-jev CEO Thorsten Heins je objavio i neke informacije o već postojećim uređajima. Vesti baš neće biti po volji vlasnicima tableta PlayBook, kao što ni finansijski rezultati za prvi kvartal nisu ispunili očekivanja deoničara.

Uprkos prethodnim najavama, Thorsten Heins je sada objavio kako operativni sistem BlackBerry 10 ipak neće biti dostupan na PlayBook tabletima. Prema njegovim rečima, razlog je u nedovoljno fluidnom korisničkom iskustvu, stoga su daljnji napori prilagođavanja BlackBerry 10 sistema za PlayBook otkazani, a ljudski resursi rezervisani za taj projekat usmereni na kompanijino osnovno poslovanje – smartftphone.

PlayBook OS i BlackBerry 10 operativni sistemu zasnovani su na jednakom QNX OS-u, ali BlackBerry 10 je ipak znatno napredniji sistem sa implementiranim dodatnim mogućnostima i podrškom za nove tehnologije.

Kompanija i dalje prodaje PlayBook tablete (179 dolara za Wi-Fi verziju sa 32, a 219 dolara za model sa 64 GB flash memorije) i namerava za iste nastaviti pružati softversku podršku za operativni sistem PlayBook OS.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.