Ipak ništa od Ubuntu Edge-a?


Mark Shuttleworth je zatražio 32 miliona dolara, kako bi napravio svoj telefon Ubuntu Edge. Ako ste jedan od onih koji su uplatili novac za kampanju, čini se kako telefon nećete nikada videti, a novac biste trebali dobiti nazad.

Kampanja za Ubuntu Edge je krenula munjevito i da je zadržala tempo, verovatno bi skupila najmanje duplo od predviđenog iznosa. Ipak, iako je u prva 24 sata sakupljeno 3,45 miliona dolara, za do 7 miliona je trebalo nedelju dana. Čak nedelju dana kasnije iznos je zapeo na 8,4 miliona, što je svakako nedovoljno za uspeh i preveliko usporavanje da bi kampanja imala šanse.

Dosadašnje prikupljanje novca je bilo zaista impresivno, ali je ogromna granica koju je postavio Canonical jednostavno nedostižna za skup i eksperimentalan telefon. Paprena cena od preko 780 dolara definitivno nije prilika prema kojoj bi mnogi pohitali bez razmišljanja, ma koliko impresivne bile karakteristike. Ovakvi uređaji ionako su za tržište vrlo ograničenog kapaciteta, odnosno broja potencijalnih kupaca dubljeg džepa i interesa za mobilnu tehnologiju nije dovoljno velik da pogura ovakav projekt.

S obzirom da je Mark Shuttleworth četrdesetogodišnjak "težak" najmanje 500 miliona dolara, u kuloarima je isplivala i ideja da bi i sam vlasnik Canonical-a mogao preuzeti finansiranje projekta, ali pored iOS-a, Android-a i Windows Phone-a troškovi promocije i razvoja sopstvene platforme upitno je koliko se to isplati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.