Novi Nexus 7 ima problema sa GPS-om


Na Google-ovom mobilnom Help forumu, oglasili su se korisnici koji se žale zbog raznih problema sa korišćenjem satelitske navigacije ugrađene u novi Nexus 7 tablet, koji je za Google i ovaj put izradio Asus.

Među problemima se navode slučajevi potpune nemogućnosti korišćenja GPS navigacije, kao i prestanak rada GPS funkcionalnosti nakon 2, 5, 10, ili 30 minuta korišćenja.

Google je priznao ovaj problem, i intenzivno radi na krpljenju ovog buga koji je očito softverske prirode, ali za sada još ne navodi kada bi se mogla pojaviti efikasna zakrpa.

S obzirom da se problemi sa GPS-om odražavaju i na mnoge druge Android aplikacije, ovo je vrlo ozbiljna greška, koja korisnicima sigurno stvara mnoge poteškoće pri radu ss novim Nexus-om 7.

Ipak, sudeći prema postovima korisnika, niko nije previše revoltiran ovim bugom, jer ih je Google taktički fino umirio priznanjem greške, što mnogi drugi proizvođači aplikacija i uređaja često ne žele priznati sve dok se ne podignu prave pobune. Naravno, strpljenje korisnika će zavisiti i o brzini reakcije Google-a koji će čim pre trebati da izda efikasnu zakrpu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.