Tehnologija utiče na smanjenje koncentracije


Nedavna istraživanja pokazuju kako dve trećine korisnika mobilnih uređaja proverava uređaje čak i onda kad oni ne zvone, a prosečni korisnik svoj uređaj pregledava svakih šest i po minuta, prenosi Huffington post.

"To je kao da imate čašu vode koju konstantno punite vodom, a ona konstantno preliva. Tako informacije koje primamo stalno zamenjujemo novima i gubimo osećaj za učenje novih stvari zbog prevelike količine informacija" rekao je Tony Schwartz, direktor kompanije "The Energy Project" koja se bavi promenom životnih navika i načina razmišljanja.

Konstantno oslanjanje na tehnologiju, pokazalo je istraživanje, može imati negativne učinke na produktivnost i može podstaknuti umor i loše raspoloženje.

"Tehnologija podstiče zavisnost, pogotovo ako je stalno koristimo. Nužno je smanjiti korišćenje tehnologije ako počnemo uviđati da sve više zavisimo o njoj" naglasio je Schwartz.

Kako bi smanjili uticaj tehnologije, Schwartz je naglasio da je nužno imati pauze tokom rada zbog bolje efikasnosti. Relaksacija ima pozitivan učinak na produktivnost, a time i na kvalitet rada. Tako se dolazi i do boljih rezultata u poslu. Schwartz je ukazao na činjenicu da mnoga istraživanja upućuju na to ja je odmor nužan za smanjenja stresa i poboljšanje koncentracije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.