Niko neće kompaniju BlackBerry


Nekoliko potencijalnih kupaca je u igri za kupovinu nekad značajnog kanadskog BlackBerry-a, ali interes nije veliki. Trenutno najveći deoničar kompanije, Fairfax Financial Holdings, pristupio je nekolicini privatnih investicionih fondova u želji da im proda svoj udeo i da u potpunosti privatizuje ovog proizvođača mobilnih telefona. Ali privatni investitori nisu oduševljeni tom idejom, već bi radije otkupili samo pojedine delove te kompanije, poput odeljenja za razvoj operativnog sistema, ili pak samo patente vezane za tastature.

Prema pisanjima upućenih medija, postoji i mogućnost da nacionalni penzioni fond otkupi celu kompaniju i nastavi ju razvijati kao domaću kanadsku kompaniju.

Budući da su neki od potencijalnih investitora već odustali ova se opcija čini sve izglednijom, a podupire ju i kanadska vlada kojoj je u interesu podupreti domaću konkurentnost. Naravno, vlast bi bila zadovoljnija da kompanija ostane u domaćim rukama i zbog pitanja nacionalne bezbednosti. Procenjuje se da BlackBerry trenutno na tržištu vredi nešto više od 5 milijardi američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.