Tweet-ovi sa rokom upotrebe


Ako ste veliki ljubitelj Twitter-a, ali vas nervira što vam određeni tweetovi "ostaju" nakon objavljivanja jer više nisu korisni ili aktuelni, jedan od bivših Twitter inžinjera je ponudio rješenje.

Naime, zahvaljujući skripti imena Twitterspirit, moguće je vremenski ograničiti tweet, tako da nakon isteka postavljenog vremena tweet nestaje sa vašeg timeline.a. Npr., dodavanjem hashtaga #5m, vaš tweet će nestati nakon pet minuta - što je savršeno za određene usluge koje su vremenski orijentisane ili ako imate vremenski ograničene tweetove koji npr reklamiraju nagradne igre, nude servisne informacije ili slično.

Međutim, korisnici nisu toliko oduševljeni ovom skriptom, većinom zbog mogućnosti zloupotreba na socijalnoj mreži koja je ionako najviše fokusirana na dešavanja u sadašnjem momentu. Ipak, za sve političko-socijalne aktiviste koji ne mogu bez revolucionarnog elementa koji Twitter (ne) poseduje, ne zaboravite da će se svi tweetovi i dalje uredno zadržati u Twitter arhivi.

Verovatno je to i glavni razlog zašto Twitter dozvoljava da Spirit API i dalje bude uporedo aktivan sa socijalnom mrežom kojoj je krajnji cilj da bude uvek vidljiva i dostupna.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.