Hakovan sajt WhatsApp-a


Web-stranica Whatsapp-a, jedne od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje hakovana je od strane palestinskih hakera iz grupe KDMS, samoproglašenih članova grupe Anonymous koji su se već spominjali u slučaju hakovanja LeaseWeb-a.

Napad je imao političke motive jer su hakeri na web-stranici Whatsapp-a ostavili poruku o oslobođenju Palestine preko cele stranice uz dodatak njihovog službenog loga "Anonymous Palestine". Završni natpis " Now - We Will Quit Hacking " na otuđenoj web-stranici začuđuje jer govori kako će tek formirana hakerska grupa prestati sa tim aktivnostima.

Prve analize napada pokazuju da su izmijenjeni DNS zapisi te da nije bilo direktnog napada na servis.

Inače KDMS grupa hakera na svom profilu se pohvalila sa navodnim napadom na još nekoliko web-stranica. Osim Whatsapp-a tu su još Alexa (kompanija za istraživanje internet saobraćaja), RedTube (stranica sa pornografskim sadržajima), LeaseWeb (kompanija za usluge hostinga), AVG (kompanija za bezbednosni softver) i društvena mrežu Facebook.

Na svim napadnutim web-stranicama stanje se ubrzo normalizovalo te je nastavljen normalan rad. Normalizovan je i rad na Whatsapp-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.