HTC će ujediniti Windows Phone i Android?


Nokia drži 90% tržišta uređaja sa Windows Phone-om. Od kada je Microsoft najavio kupovinu Nokijinog odeljenja za mobilne, postavlja se pitanje koliko su ostali proizvođači zainteresovani za OS.

Kako bi Windows Phone ipak učinili zanimljivim OEM proizvođačima, u Microsoft-u kreću sa konkretnim akcijama, piše Bloomberg. Prema izvorima, Microsoft je od HTC-a zatražio da ponudi Windows Phone kao "dodatnu opciju" na uređajima sa Androidom. Nije jasno odnosi li se inicijativa na to da se ponude uređaji sa dual boot kombinacijom Windows Phone-a i Android-a, ili da HTC jednostavno ponudi izdanja svojih uređaja na kojima bi Android zamenio Windows Phone-om.

Kako bi podstakli HTC da se odluči na ovaj potez, u Microsoftu su navodno spremni i na drastične poteze – sniženje cene licence za OS, pa čak i da ga besplatno ponude. Pregovori su još uvek u začetnoj fazi, tvrde izvori, a dodatni detalji nisu poznati.

Drugi izvor za Android Central tvrdi kako HTC zaista razmatra mogućnost izdavanja mobilnih sa oba OS-a, a trenutno se evaluira trošak razvoja i isplativost ovakvog pristupa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.