Outlook će ''reciklirati'' stare e-mail adrese?


Microsoft je svoj servis Outlook.com lansirao pred više od godinu dana, a uskoro bi trebao započeti sa "recikliranjem" nekorišćenih nalogana servisu.

Naime, prema priči koju su objavili na PCWorld-u, u uvslovima korišćenja ovog servisa stoji da se korisnik mora prijaviti na svoj nalog minimalno jednom u 270 dana kako bi nalog održao aktivnim. U suprotnom, nastavlja se, postoji mogućnost da se korisniku zabrani pristup nalogu, koji bi kasnije bio u potpunosti izbrisan.

Iako se u uslovima korišćenja ne spominje oslobađanje adresa, iz Microsoft-a su potvrdili kako je to praksa koju planiraju sprovoditi, ali će uvažiti povratne informacije korisnika svojih usluga. Prema planu, jednom kada nalog postane neaktivan, adresa koju zauzima nakon 360 dana oslobađa se za korišćenje drugim korisnicima.

Sličnu praksu sprovodi i Yahoo, ali kompanija se suočila sa negodovanjem korisnika – novi vlasnici adrese primali su poruke namenjene starim vlasnicima. Google sa druge strane ne sprovodi "recikliranje" adresa, čak ni u slučaju da korisnik sam izbriše sopstveni račun.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.