Telenor dodelio 5000 evra za najbolju aplikaciju u okviru konkursa ''Firefox izazov''


Nagradu u vrednosti od 5000 evra Telenor je dodelio programeru Goranu Davidoviću za „Beoprevoz“, najbolju aplikaciju po mišljenju stručnog žirija u okviru konkursa „Firefox izazov“.

Ukupan fond nagrada iznosio je 12 000 evra, a za prvih 70 registrovanih učesnika konkursa Telenor je obezbedio testne mobilne telefone sa Firefox operativnim sistemom.

Pored glavnog dobitnika, nagrađeni su autori još četiri aplikacije – Vidor Gencel je osvojio nagradu u vrednosti od 3 000 evra za aplikaciju „TrippyTap“, Marko Perutović 2 000 evra za aplikaciju „Monterminal“, a Jovan Brakus nagradu u vrednosti od 1 000 evra za aplikaciju „Srickie“. Specijalna nagrada u vrednosti od 1 000 evra dodeljena je Robertu Žuljeviću za aplikaciju „Meet Serbia“ koja na najbolji način promoviše upotrebu mobilne mreže i internet servisa.

Kao rezultat nastavka saradnje ove dve kompanije, Telenorovi korisnici će krajem godine prvi u Srbiji dobiti mogućnost da koriste uređaje bazirane na mobilnom Firefox operativnom sistemu kompanije Mozilla.

„Veoma sam zadovoljan što ćemo uskoro moći da ponudimo telefone sa Firefox operativnim sistemom sa puno dobrih lokalnih aplikacija, jer je odziv na konkurs prevazišao naša očekivanja. Stiglo je više od 50 prijava što potvrđuje veliko interesovanje programera, kao i da je u pitanju platforma za koju je lako razvijati aplikacije, što je važan preduslov za njen uspeh,“ kaže Nemanja Žilović, direktor marketinga sektora za fizička lica u Telenoru.

„Zadovoljstvo mi je što mogu da kažem da je konkurs „Firefox Izazov“ u Srbiji i Crnoj Gori po broju kreiranih aplikacija bio jedan od najuspešnijih koje smo organizovali širom sveta. Ovo je dokaz velikog ovdašnjeg potencijala za razvoj Firefox operativnog sistema. Sjajno je videti uzbuđenje i kreativnost tako velikog broja programera zbog kreiranja aplikacija za operativni sistem Firefox“, kaže Brajan King, predstavnik Mozille.

Aplikacije su ocenjivane na osnovu inovativnosti, dizajna, funkcionalnosti, stepena integracije sa Firefox platformom i upotrebne vrednosti za krajnje korisnike.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.