Uskoro manje oglasa na Facebook-u


U najnovijem pokušaju da pročisti prikaz News feeda i korisnicima donosi samo relevantne vesti, iz Facebook-a su odlučili poboljšati algoritme za odabir oglasa koji se prikazuju korisnicima.

Kako su im ovakvi oglasi značajan izvor prihoda, iz kompanije žele dati više važnosti korisnicima, pa će povratne informacije o oglasima biti uzete u obzir kod sortiranja oglasa. Naime, ako korisnik češće ignoriše ili sakriva određeni tip reklama, takve mu se više neće ni prikazivati.

Stručnjaci se slažu da bi oglasi na Facebook-u trebali da budu manje nametljivi kako bi ih korisnici bolje prihvatili. Takođe smatra se da manje zanimljivi oglasi trebaju biti smešteni u desni stubac prikaza, a glavni News feed stubac treba biti rezervisan samo za premium oglase, posebno prilagođene i atraktivne za pojedinog korisnika.

Novi algoritam ima za cilj povećati relevantnost prikazanih reklama i poboljšati rezultate takvih marketinških kampanja, a s time i osigurati Zuckerbergovoj kompaniji veće prihode od oglasa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.