Email poruke o eboli šire malware


Predstavljajući se kao Svetska zdravstvena organizacija, spameri koriste vesti o eboli kako bi proširili malware preko emailova. Služeći se strahom od ove bolesti, cyber kriminalci navode korisnike da otvore email kako bi saznali šta mogu prduzeti da bi se zaštitili od nje.



Međutim, čim kliknete na attachment, vaš računar će biti zaražen RAT (Remote access tool) trojancem DarkCometom, koji će hakerima omogućiti potpunu kontrolu nad vašim računarom, uključujući i mogućnost da uključe vaš mikrofon kako bi vam snimali razgovore ili udaljenog zaključavanja i isključivanja računara.

U početku se mislilo da je reč o striktno ciljanom napadu jer je malware poslat na email adrese nekoliko stotina organizacija od kojih mnoge imaju veze sa zdravstvom, pa su samim time bile i veće šanse da otvore ovakav email. Međutim, Trustwave - kompanija koja se bavi informatičkom bezbednošću, otkrila je da je ovaj trojanac poslat i na jednu od njenih honeypot adresa, što znači da napad i nije bio toliko ciljan i da svako može dobiti malware mail.

Naslovna fotografija: pixfly / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.