Kraj za Windows 8


Sutra, tačnije zadnjeg dana meseca oktobra (31.) Microsoft će prestati da prodaje sada već dve godine star operativni sistem - Windows 8. Nakon tog datuma isti više neće moći biti naručen od strane trgovaca, već će se isključivo moći prodavati ranije naručene količine koje prodavnice imaju na stanju skladišta.

Ova odluka pogađa samo Retail verziju Windows-a 8, dok će isti ostati dostupan još neko vreme za kupovinu putem novih računara na kojima će dolazi uz OEM licencu, odnosno predinstaliran.

Ovakva odluka nije iznenađujuća pogotovo što se već neko vreme taj podatak nalazi i na samim EOL stranicama, na kojima su detaljno izlistani datumi do kada će koja verzija Windows-a biti podržana od strane Microsoft-a.

Dalje, sledeće godine nam dolazi i Windows 10, pa stvarno nema smisla imati tri različite verzije Windows-a u opticaju, pogotovo kad se uzme u obzir da je nadogradnja na Windows 8.1 besplatna za sve legalne korisnike Windows-a 8.S druge strane čini se da ovaj operativni sistem i neće previše nedostajati korisnicima, jer ga je od 26. oktobra 2012. (službeno dostupan) prihvatilo tek 5,6% korisnika širom sveta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.