Od februara nove iOS aplikacije moraće da budu 64-bitne


Apple je putem svog portala na kojem se objavljuju obaveštenja za developere obznanio nova dopunjena pravila za developere iOS aplikacija.

Navedena pravila propisuju da od 1. februara sledeće godine sve iOS aplikacije i nadogradnje koje budu postavljene na App Store moraju biti pisane isključivo za 64-bitno okruženje, inače neće biti prihvaćene.

Do sada je bilo moguće izabrati hoće li aplikacija biti 32 ili 64-bitna. Prebacivanje na 64-bitno okruženje doneće velike dobitke u performansama i korišćenju memorije kod novijih Apple-ovih uređaja.

Takođe, od istog datuma će biti obvezatno da sve aplikacije budu izrađene pomoću iOS 8 SDK alata, što predstavlja svojevrsni kontinuitet. Prošle godine je prema uputama bila predviđena obvezna upotreba iOS 7 SDK alata.

Što se tiče postojećih aplikacija, one će biti obuhvaćene novim pravilima samo ako se pojavi njihova nadogradnja koja donosi nove mogućnosti ili ispravke bugova. Apple neće ukidati aplikacije koje se trenutno nalaze u njihovoj prodavnici aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.