Poslovni rezultati Apple-a iznad očekivanja

Apple je objavio svoj najnoviji tromesečni finansijski izveštaj koji obuhvata treći kvartal ove godine (odnosno četvrti kvartal Apple-ove finansijske godine). U izveštaju stoji da je kompanija zabeležila bolje rezultate nego što su bili očekivani, pa je tako prihod porastao za 12% i u protekla je tri meseca na nivou od 42,1 milijarde američkih dolara. Od toga je kao čista zarada uknjiženo 8,5 milijardi USD, što čini porast od 13,3% u odnosu na isto razdoblje 2013. godine.

U promatranom razdoblju kompanija je prodala 39,3 miliona iPhone-a, 12,3 miliona iPad-a te 5,5 miliona Mac računara. Tim Cook, CEO kompanije, izjavio je kako je protekla godina bile u mnogočemu rekordna za Apple, a posebno je ponosan na najveće lansiranje novih proizvoda ikad. Naravno, tu misli na iPhone 6 i 6 plus čiji je početak prodaje potukao dosadašnje rekorde.

Poslednji finansijski rezultati obuhvataju tek 10 dana prodaje novih iPhone-a, pa se njihov puni učinak očekuje u zadnja tri meseca godine, što je i tradicionalno finansijski najbolje razdoblje za ovu kompaniju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.