Rastavljen novi iMac sa 5K ekrnom


Tek što je najnoviji iMac sa Retina ekranom predstavljen ekipa sa iFixit stranice se dokopala jednog primerka i bez imalo grižnje savesti rastavila ga na sastavne delove ne bili otkrila šta se unutar novog aluminijumskog kućišta krije.

Ekipa je nakon rastavljanja otkrila kako je najveća promena u odnosu na ranije modele svakako novi Retina ekran, dok je unutrašnjost koliko toliko nepromenjena. Naime za razliku od novog Mac minija, Apple je kod iMac-a zadržao mogućnost lake nadogradnje RAM-a, kao što je slučaj i sa modelima iz prethodnih godina.

Nadalje otkriveno je kako novi Retina ekran 5K rezolucije i dijagonale 27-inča potpisuje južnokorejska kompanija LG. Što se tiče zamene procesora i ugrađenog hard i solid state diska, i grafičke kartice vesti su u jednu ruku i dobre i loše zavisno s koje im strane pristupite.

Naime većinu navedenih komponenti je moguće zameniti, jer većinu Apple nije direktno zalemio na matičnu ploču. Međutim u te komponente se ne ubraja i grafička kartica sa 2 GB RAM-a koju potpisuje AMD - ona je direktno zalemljena na matičnu ploču. Budući da postoji mogućnost ugradnje grafičke kartice sa 4 GB RAM-a, to je potrebno naglasiti pri kupovini iMac-a, ako se kasnije ne nameravate kući igrati lemilicom i reskirati poništenje garancije.

Drugi deo loše vesti se odnosi na pristup komponentama, do kojih se kao i uvek dolazi uklanjanjem ekrana od ostatka kućišta. Apple ovaj put nije žalio truda pa je isti pričvrstio čvrstom dvostrano lepljivom trakom, koju ćete u slučaju otvaranja morati zameniti novom. To je ujedno i jedan od razloga zbog čega je iFixit ekipa težinu rastavljanja ocenila ocjenom 5.

Kako izgleda novi iMac u delovima možete videti u priloženom videu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.