Xiaomi je treći najveći proizvođač smartphonea u svetu


Xiaomi je u samo četiri godine postojanja (osnovan je 2010. godine) postigao ono što kudikamo dugovečnije kompanije nisu - postao je treći proizvođač smartphona na svetu. Samo dva meseca ranije (početak avgusta) Xiaomi je dospeo na listu prvih pet, smenivši s tog mesta južnokorejsku kompaniju LG. Ispred njega su ostali još samo Lenovo, Huawei, Apple i Samsung.

Prema najnovijim podacima koje je prikupila i obradila analitička kuća IHS iSuppli, Xiaomi je u trećem kvartalu ove godine ostvario još bolje prodajne rezultate - ukupno 19 miliona prodatih smartphonea. Kada se ovi podaci uporede s onima iz drugog kvartala vidljivo je povećanje od 3,9 miliona prodatih smartphona, što je bilo sasvim dovoljno da kompanija prestigne Lenovo i Huawei i zasedne na treće mesto lestvice.

Još su preostali samo Apple i Samsung koji su u ovom trenutku možda još uvek prevelik zalogaj, ali opet kada se uzmu u obzir sve češći problemi sa smartphonima ovih proizvođača, i njihova cena možda nije naodmet očekivati da Xiaomi kroz neko kraće vreme postane broj dva u svetu. Ostaje samo pitanje koga će ovaj put smeniti Apple ili Samsung?

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.