Facebook-ova nova opcija za čišći News Feed


Ne postoji korisnik Facebooka koji se barem jednom nije požalio na količinu neželjenog sadržaja na svom zidu. Kako bi se količina neželjenog sadržaja koliko toliko stavila pod kontrolu Facebook je dodao "Unfollow" opciju koja nam je omogućila "smirivanje" određenih osoba s friend liste.

Međutim u tom slučaju više ne bismo dobili niti jednu jedno obaveštenje od tog korisnika. Kako bi se ovakva restriktivna mera donekle ublažila Facebook je uveo dodatne opcije koje nam omogućavaju da sami odredimo koje nas informacije uopšte ne zanimanju, i koje bismo želeli i dalje viđati na svom zidu, ali u manjoj meri.

Nova opcija je dostupna unutar okvira svake od objavljenih vesti, a nalazi se iza strelice smeštene u gornji desni ugao. Tapom na nju pojaviće se opcije poput "I don't want to see this", koja će spornu obavest ukloniti.

Facebook je dodao i mogućnost da prijavite spornu objavu, ali i da odaberete kako ubuduće od te osobe želite primati manje obavesti. Ako vam se osoba kojim slučajem toliko zamerila nudi vam se i "Unfollow" opcija kojom ćete ukloniti njene sve daljnje objave. Bez brige sve učinjene promene (namerne i nenamerne) moći će se u svakom trenutku i poništiti putem News Feeds settings menija.

Kako nova opcija funkcioniše možete videti u priloženom videu, kojeg je pripremio Greg Marra koji unutar Facebook-a obavlja dužnost Project Managera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.