LG priprema tablet za produktivnost


Svi pokazatelji ukazuju na to da je prodaja tableta u usporavanju. Dodatno, iPad tokom cele godine beleži pad prodaje, a analitičari kao razloge ovakve reakcije tržišta navode duži vek korišćenja tableta, ali i to što mnoge funkcionalnosti tableta danas mogu zameniti phableti.

Među proizvođače koji će pokušati da zainteresuju kupce nečim drugačijim spada i LG, navodi CNET. Korejski proizvođač u pripremi ima tablet za produktivnost koji će karakteristikama podsećati na Microsoft-ov Surface. Tablet će imati odvojivu tastaturu, a biće pokretan Intel-ovim procesorom poslednje generacije što će mu osigurati dugotrajno vreme autonomije.

LG je na tržištu hibridnih uređaja nastupio prošle godine. Reč je bila o modelu TabBook s kliznom tastaturom, ali u kompaniji nisu zadovoljni s prodajom tableta, kako hibridnih, tako i onih "običnih", navode izvori bliski proizvođaču.

Tableti sa Windows-om ove godine beleže 67-postotni rast prodaje. U IDC-u veruju kako će popularnost hibridnih uređaja porasti zavisno o tržišnoj prihvaćenosti Windows-a 10.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.