Nokia predstavila N1 - tablet sa Android-om


Nokia je najavila svoj novi tablet - Nokia N1 koji donosi 7,9-inčni IPS LCD ekran rezolucije 2048x1536 px zaštićen Gorilla Glass-om, Intel-ov 64-bitni četverojezgreni Atom Z3580 procesor, 2 GB DDR3 RAM-a i 32GB memorije za skladištenje podataka, a tu su i dve kamere: prednja rezolucije 5MP i zadnja rezolucije 8MP.

Kada je u pitanju operativni sistem, N1 stiže sa predinstaliranom Lollipop (5.0) verzijom Android-a.

Ali, još zanimljiviji od osnovnih specifikacija su drugi noviteti koji krase N1: Nokia će tako svoj novi tablet opremiti sa micro-USB 2.0 Type-C konektorom, a tu je i Nokia Z Launcher, home screen koji nudi opciju pretrage i lansiranja aplikacija nakon jednostavnog ispisivanja prvog slova njihovog naziva na ekranu.



Sve to je smešteno u unibody kućište od brušenog aluminijuma, debelo svega 6,9 milimetara i teško 318 grama, a koje dosta podseća na iPad mini.

Nokia N1 se na tržištu očekuje sledeće godine, po ceni od 250 američkih dolara. Za sada će biti dostupan samo u WiFi verziji, dakle bez podrške za 3G i 4G mreže, a dolazi sa baterijom od 5300 mAh. Više informacija pogledajte na službenim stranicama.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    iz aviona se vidi da je kopija iPada mini


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.