Photoshop stiže u Chrome


Već dve godine Adobe i Google rade na razvoju nove verzije Photoshop-a koja bi funkcionisala poput web aplikacije posebno prilagođene za korišćenje kroz Chrome pregledač. Nakon dugog razvoja, iz dve kompanije su objavili kako su sada na 90% do ostvarenja tog cilja – njihov proizvod nazvan Photoshop Streaming je proradio i spreman je za testiranje. U narednih pola godine neke obrazovne institucije imaće priliku isprobati njegovu ranu verziju.

Photoshop Streaming funkcioniše kroz Chrome pregledač na bilo kojem računaru, čak i na jeftinim konfiguracijama i Chromebook računarima. Aplikacija Photoshop CC 2014 izvodi se na serveru, a korisnički interfejs se kao video zapis prenosi do korisnikovog browsera. Korisnikove naredbe se do aplikacije prenose putem Javascripta, pa ceo sistem zapravo funkcioniše kao Photoshop instaliran na virtuelnom sistemu.

Trenutno stvar funkcionira samo s datotekama skladištenim na Google Drive-u, ali u budućnosti će biti moguće obrađivati fotografije i s ostalih cloud servisa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.