Xiaomi priprema jeftini smartphone sa LeadCore procesorom


Na Internetu su se pojavile informacije o novom smartphonu kojeg trenutno priprema poznata kineska kompanija Xiaomi. Prema trenutno dostupnim specifikacijama vidljivo je kako će Xiaomi na tržište doneti uređaj koji će biti kombinacija uređaja iz ulaznog (donjeg) i srednjeg segmenta.

Naime cena istoga bi trebala iznosi oko 65 američkih dolara, dok se sami hardver može bez problema uporediti s hardverom ugrađenim u smartphone iz srednjeg segmenta. Kako bi mogao ponuditi hardverom jači uređaj, a opet po poprilično niskoj ceni, Xiaomi je morao napraviti i određene ustupke.

Za početak novi smartphone neće pokretati niti Qualcommovi, niti MediaTekovi SoC-evi, već je za tu namjenu izabran LC1860 SoC domaćeg (kineskog) proizvođača - kompanije LeadCore. Spomenuti SoC ima brzinu od 2 GHz i dolazi sa Mali T628 grafikom. Nažalost u ovom trenutku nije poznato koliki broj (Cortex A7) jezgri navedeni SoC ima.

Što se tiče ostatka specifikacija još je samo poznato kako će novi smartphone uprkos podršci za ekrane 2K rezolucije imati ekran rezolucije 1280 x 720 piksela i 1GB RAM-a, kao i da će ga pokretati KitKat 4.4 verzija Android-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.