Facebok: Izvinjavamo se, nismo hteli da budimo bol


Čelnici Facebook-a uputili su izvinjenje svim korisnicima te društvene mreže koje je takozvani pregled godine uznemirio ili im naneo bol.

Naime, kada su se upuštali u projekt, zaposleni Facebook-a nisu uzeli sve mogućnosti u obzir, pa su tako u preglede godine ljudima ulazile i slike pokojnih članova porodice i prijatelja, bivše ljubavi, traumatične situacije poput gubitka radnog mesta...

Tako američki mediji ističu primer web dizajnera Erica Meyera, kojem je algoritam te društvene mreže u pregled godine uvrstio i slike pokojne kćeri Rebecce, koja je umrla od posledica raka mozga na šesti rođendan u junu.

- Danas nisam tražio tugu, ali čini se da me svejedno našla zahvaljujući dizajnerima i programerima Facebook-a - napisao je između ostalog Meyer, kojeg je dočekala slika voljenog deteta uz poruku "Evo kako ti je izgledala godina".

Istaknimo, algoritam te društvene mreže je u pregled godine ubacivao objave koje su izazivale najveću interakciju, a korisnici su naknadno imali mogućnost odlučiti žele li "preglede godine" sami prepraviti i objaviti na svojim zidovima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.