Google radi na YouTube-u i Chrome-u za decu


Sudeći prema izveštaju USA Today-a, Google trenutno radi na novim verzijama svojih popularnih proizvoda poput Chrome-a i YouTube-a, namenjenim deci ispod 13 godina. Još uvek nije u potpunosti jasno kako će ovi proizvodi, skrojeni prema potrebama dece, zapravo funkcionisati, ali se pretpostavlja da će im biti promijenjen opšti izgled i vrsta podataka kakve trenutno obezbeđuju.

Recimo, ako dete u pretraživač ukuca reč "vozovi", prvo bi mu se trebali izlistati rezultati primereni njegovom uzrastu, poput onih koji se odnose na popularni crtać o vozovima, "Thomas i drugari".

Potpredsednica Google-ovog odseka za inžinjering, Pavni Diwanji, tvrdi da će se ovakvi proizvodi na tržištu pojaviti nekad u toku sledeće godine, a glavni cilj im je da takvim proizvodima omoguće deci da ne budu "samo konzumenti tehnologija, nego i njihovi kreatori".

Ovakvi proizvodi mogli bi dodatno pomoći roditeljima koji žele zaštiti privatnost svoje dece: "Želimo biti pažljivi u vezi onoga što radimo, obezbeđujući roditeljima prave alate za nadgledanje dece prilikom korišćenja naših proizvoda", rekla je Diwanji.

Foto: Ken Wolter / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.