iPhone će padati poput mačke i neće se razbiti


U Apple-u su svesni brojnih razbijenih ekrana, ali i visoke cene njihovih zamjena pa su odlučili da porade na sistemu koji bi to eliminisao. Inspiraciju su potražili u izuzetno spretnim mačkama koje mogu u zraku zarotirati telo kako bi se uvek dočekale na nogama.

Slično bi se trebao ponašati i neki sledeći iPhone. Apple-u su odobrili patent za sistem koji će znati kojom brzinom i kako telefon pada i kojom brzinom i šta preduzeti kako se njegov ekran ne bi razbio u sitne delove.

Apple planira senzore, koji se već sada nalaze u telefonu, spojiti u sistem koji će znati tačno na koju stranu će iPhone pasti. Motor koji nam inače vibracijom javlja da stiže poziv ili poruka, trebao bi potom u vazduhu brzo zarotirati iPhone kako bi pao okomito na pod.

To bi trebalo zaštititi ekran i kameru, a još jedna od ideja je da i bi se i baterija mogla izbaciti u letu što bi takođe trebalo promeniti smer padanja samog iPhone-a.

Ako ovo ne zvuči dovoljno neverovatno, u Apple-u su zamislili i da bi se padovi mogli ublažiti malim krilima. Ako oseti da pada, ulaz za slušalice mogao bi čvrsto zgrabiti žicu koja bi mogla zadržati telefon dok slušate muziku, ili ga barem usporiti pri padu.

Neki stručnjaci predviđaju kako bi ove tehnologije mogli videti u telefonima kroz tri godine. Velik problem verovatno će biti i ugradnja svih tih novih sistema u izuzetno tanko kućište iPhone-a.

Na slici: iPhone 6

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.