Mladi sve manje koriste Facebook


Čini se kako je završilo Facebook-ovo zlatno doba, barem kada su u pitanju mlađi korisnici iz SAD-a, starosnog uzrasta od 13-17 godina.

Prema najnovijem istraživanju primećen je konstantan pad popularnosti ove društvene mreže iz godine u godinu među američkom mladeži. Podaci govore kako je 2012. godine 95% mladića i devojaka starosnog uzrasta od 13 do 17 godina koristilo Facebook, da bi godinu dana kasnije (2013.) taj postotak pao za 1% na 94%.

Nadalje podaci od ove godine pokazuju kako je u zadnjih 12 meseci Facebook napustilo dodatnih 6% korisnika, te sada ovu društvenu mrežu u SAD-u koristi ukupno 88% korisnika navedenog uzrasta. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 1.934 ispitanika koji ovoj društvenoj mreži pristupaju isključivo putem mobilnih uređaja.

Facebook je ovaj put dobro prošao, jer prema istraživanju koje je provedeno tokom oktobra, a koje je obuhvatilo korisnike starosti između 13 i 19 godina, pokazalo je pad sa 72% na samo 45%. Dok popularnost Facebook-a kontinuirano pada, drugi servisi poput Twitter-a beleže lagani rast koji je u istom razdoblju dobio 2% novih korisnika, te ga sada za komunikaciju koristi 48% korisnika starosti od 13 do 17 godina.

Foto: Twin Design / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.