Aktivirajte skriveni sat na Windows-u 10


Kompanija Microsoft je nedavno pustila novi build za Windows 10 (9926) koji donosi mnoštvo novih funkcija i poboljšanja. Ipak, Microsoft je sa novim buildom doneo i funkcije koje su, za sada skrivene jer se verovatno radi o probnom modelu.

Kao što možete videti, radi se o novom satu i kalendaru koji mnogo bolje izgledaju od prethodnih sa Windowsa 8.1/8/7 i starijih, a ono što je najbolje od svega je to što takav kalendar i sat možete imati već sada i to za manje od pet minuta u zavisnosti od vaše brzine, ali i želje da na svom Windows 10 (build 9926) imate ovu promenu.

Ono što treba da uradite jeste da u isto vreme pritisnete Win + R dugme gde će vam se pojaviti mali prozorčić gde treba da unesete "regedit.exe" i da kliknete Enter na tastaturi. Sada kada ste u programu Regedit, sa leve strane vidite traku u kojoj treba da idete na HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell. Sada kada ste našli ImmersiveShell na njega je potrebno da desnim klikom idete na new pa zatim DWORD (32 bit) i tu će vam se pokazati prozorčić koji treba da nazovete ''UseWin32TrayClockExperience'', ovako kako je napisano u navodnicima, bez ikakvih razmaka. Sada kada ste to uradili kliknite taster Enter i mozete izaći iz programa Regedit i zatim restartujte računar (promena će možda biti vidljiva i bez restartovanja, ali je naša preporuka da ipak uradite to).

Sada kada ste restartovali računar, dobili ste novi sat kao i kalendar koji dolaze u modernom stilu za koji se očekuje da će stići u narednim Windows 10 verzijama.

Napomene:
* Ukoliko niste dobro upoznati sa Regedit programom savetujemo vas da ne radite ovo. U svakom slučaju, sve navedeno radite na sopstvenu odgovornost.
* Ovaj tutorijal važi samo za najnoviji Windows 10 (build 9926)

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.