Kodak predstavio svoj prvi smartphone


Kompanija Kodak službeno je ušla na tržište pametnih telefona predstavljanjem svog prvog Android uređaja pod imenom Kodak IM5.

Glavna namena Kodak-ovog uređaja je lagano i brzo snimanje fotografija i selfija te isto tako brzo deljenje istih na Internetu. To će se moći ostvariti putem 13-megapikselne zadnje i 5-megapikselne prednje kamere.

Takođe, dostupan je intuitivni korisnički interfejs koji omogućava brz i jednostavan pristup svim glavnim funkcijama uređaja kao što su telefonski pozivi, poruke, kamera i kontakti.

Poseban softver omogućava jednostavno i brzo pregledavanje, uređivanje i deljenje fotografija na društvenim mrežama. Dodata je i opcija jednostavnog štampanja fotografija na kućnim štampačima.



Što se tiče ostalih specifikacija uređaja, ekran je 5-inčni sa rezolucijom od 1280x720 piksela, a unutar uređaja se nalazi MediaTek-ov čip sa osam CPU jezgri na taktu od 1,7 GHz, 1 GB radne memorije i 8 GB prostora za skladištenje podataka (proširivo microSD karticama).

Operativni sistem je Android 4.4, a nadogradnja na Android 5.0 Lollipop očekuje se tokom godine.

Kodak IM5 uređaj napravljen je u saradnji Kodak-a i britanskog proizvođača mobilnih uređaja Bullitt Group-a. Na evropskom tržištu će se pojaviti potkraj prvog kvartala ove godine, po ceni od 200 €. Biće dostupan u crnoj i beloj boji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.