LG će tužiti Qualcomm?


Samsung je trenutno jedan od najvećih proizvođača smartphonea na svetu, stoga ga niti jedna od partnerskih kompanija ne želi izgubiti kao kupca. Strah od otkazivanju ugovora od strane Samsung-a ide toliko daleko da pojedine kompanije poput Qualcomm-a čak i razmišljaju o redizajniranju već gotovih proizvoda.

Naravno reč je o Snapdragon-u 810 o kojem već neko vreme kruže priče kako ima ozbiljnih problema sa zagrevanjem. Uprkos demantovanju takvih navoda od strane proizvođača, kasnije i od strane LG-a koji je sporni SoC ugradio u svoj G Flex 2 smartphone, Samsung je odlučio kako Galaxy S6 neće udomiti Snapdragon 810, već isključivo kompanijin Exynos.

Ali prema pisanju korejskih medija čini se kako LG nema nameru mirno promatrati kako Qualcomm za Samsung menja specifikacije već gotovog proizvoda. Naime ako bi do toga i došlo to bi se u jednu ruku moglo shvatiti i kao Qualcomm-ovo priznanje kako su Samsung-ovi navodi o pregravanju Snapdrag-ona 810 istiniti, i kako je LG-u podvaljena roba sa greškom.

Isti mediji javljaju kako je LG spreman čak i podići tužbu protiv Qualcomm-a ako ostane pri svojoj zamisli o redizajniranju SoC-a. Ali za sada sve ostaje samo na navodima korejskih medija, jer niti jedna od uključenih strana u celu ovu priču nije ni demantovala, niti potvrdila navode korejskih medija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.