Tuže Apple jer njegovih 16 GB nije stvarno 16 GB


Kupci sa Floride podneli su tužbu u Kaliforniji i traže više od 5 miliona dolara odštete zbog, kako kažu lažnog oglašavanja Apple-a. Tvrde da ih je Apple prevario sa stvarnim kapacitetom memorije koja je dostupna u telefonu.

Apple-ov novi iOS 8 zauzima oko 3 GB na iPhone-u 6, što je 19 posto od njegovih 16, koliko se navodi u reklami. Isti softver na iPhone-u 6 Plus i iPad-u zauzima nešto više prostora.

U tužbi Paula Orshana i Chirstophera Endare se navodi da je Apple prešutio ove podatke što je bitno za prosečnog kupca koji se odlučuje oko kupovine.

Umesto da sve podatke guraju na telefon, ljudi se odlučuju koristiti brojne cloud servise, poput Apple-ovog iCloud-a, a dvojac tvrdi da je to sve deo Apple-ovog plana.

Kažu kako Apple iskorišćava razliku stvarne i reklamirane memorije za sopstveni profit tako što nude na prodaju, ili prodaju cloud prostor onima koji ostaju bez memorije na telefonu.

Apple još nije komentarisao tužbu, piše BBC.

Inače, Apple su 2007. tužili kupci iPod-a Nano jer su od reklamiranih 8 GB imali dostupno 7,45 GB, a ta je tužba na kraju odbačena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.