Alcatel predstavio Hero 2+ sa Cyanogen-om


Početkom septemra prošle godine Alcatel je predstavio nasledni model svog Hero smartphonea. Novi model je dobio naziv Hero 2, a odnosu na originalni doneo je poboljšanja u vidu novijeg i snažnijeg hardvera.

Alcatel je za ovu godinu pripremio još jedan Hero 2 model - Hero 2+ koji je i doneo na ovogodišnji Mobile World Congress, ali ovaj put nema promena s hardverske, već sa softverske strane. Naime i dalje je reč o smartphonu sa 6-inčnim IPS zaslonom FHD rezolucije, MediaTek-ovim MT6592 SoC-om, 2 GB RAM-a i 16 GB intrene memorije. Alcatel nije promenio ni kamere, kao ni bateriju koja uređaju osigurava potrebnu energiju - i dalje je reč o 13 i 5-megapikselnim kamerama, i o bateriji kapaciteta 3.100 mAh.

Ali kako smo već rekli ima promena u softverskom delu uređaja. Novi Hero 2+ pokreće Cyanogen OS 11 koji se temelji na KitKat 4.4.4. verziji Android-a. U odnosu na stock verziju ROM-a, Cyanogen-ov ROM između ostaloga donosi i poboljšanja po pitanju bezbednosti i privatnosti.

Prema trenutno dostupnim informacijama Hero 2+ biće ponuđen isključivo na američkom tržištu po ceni od 299,99 američkih dolara za otključani (SIM Free) uređaj. Prodaja počinje tokom drugog kvartala ove godine. Alcatel navodi kako je ovo tek prvi uređaj kojeg će plasirati u saradnji sa Cyanogen-om, pa da možemo očekivati još uređaja tokom ove i narednih godina.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.